Bloembollen en zaden

Bij Beeker Tuincentrum vindt u een grote verscheidenheid aan bloembollen en zaden. Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De zaden zijn zowel verkrijgbaar voor uw eigen groente- en kruidentuin als voor de sier. Afhankelijk van uw wensen kunt u geheel zelf aan de slag met het zaaien van uw eigen tuin! Vraag onze medewerkers gerust om meer informatie als u hier behoefte aan heeft, dan leggen zij u meer uit over het onderhoud en de verzorging van de planten. Indien nodig vindt u bij ons ook grond- en meststoffen, voor een beter resultaat. 

Zelf tuinplanten zaaien met bloembollen en zaden

Als u aan de slag gaat met tuinplanten zaaien, dan kunt u kiezen voor verschillende zaden. Als u de afdeling bezoekt dan merkt u dat er zaden zijn voor vele verschillende doeleinden. Of u nu liefhebber bent van een mooie siertuin, een moestuin, of een mooi gazon. U kunt bij Beeker Tuincentrum terecht voor onder andere:

  • Siertuin: snijbloemen en perkplanten
  • Groentetuin
  • Kruidentuin
  • Graszaden
  • Weidebloemmengsels

Door te kiezen voor bijvoorbeeld perkplanten kunt u zelf een mooie voortuin aanleggen. Ook het aanleggen van uw eigen gazon is een mogelijkheid. Wat vooral belangrijk is, is dat u de planten kiest die u qua onderhoudsinspanning aan kunt. Wanneer u de planten of bloemen vanaf het prille begin zaait, dient u hier voldoende tijd en aandacht aan te besteden om dit zo goed mogelijk te laten verlopen. 
Moestuin aanleggen in LimburgVoorjaarsbollen kopen in Beek

Uw eigen bollen planten in Limburg

Bloembollen worden onderverdeeld in voorjaarsbollen en zomerbollen. Voorjaarsbollen worden geplant in oktober/november en zomerbollen na de vorstperiode in april/mei. Bloembollen kunnen eigenlijk overal in de tuin een plekje krijgen, of in een goede bak. Een zeer populaire voorjaarsbol is de narcis. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze jaarlijks in grote getalen terug komen. Tulpen en hyacinten zijn eenjarig en komen dus niet terug. Er zijn ook zogeheten verwilderingspakketten verkrijgbaar. Dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen, zoals: blauwe druifjes, narcissen,  tête-a-tête en minitulpjes. U kunt voorjaarsbollen al kopen in het najaar en ze zelf planten, zodat u in de vroege lente al geniet van Narcissen en blauwe druifjes. U kunt er ook voor kiezen om in het vroege voorjaar naar ons tuincentrum te komen waar wij bollen op pot verkopen op de tuinplanten afdeling. 

Tot ziens bij Beeker Tuincentrum voor bloembollen en zaden

Wat is er nu leuker dan heerlijk werken in uw tuin, om later te genieten van prachtig resultaat? Wij helpen u daar graag een handje bij met een uitgebreid assortiment aan bloembollen en zaden. Of u nu een moestuin heeft, een gazon wilt aanleggen, of een voortuin aan het aanleggen bent. Bij Beeker Tuincentrum in Beek bent u aan het juiste adres. Heeft u vragen over bepaalde bloembollen of zaden? Vraag onze medewerkers gerust om meer informatie, Beeker Tuincentrum is al jaren dé groenspecialist in de regio. Wilt u contact met ons opnemen? Dat kan via 046 437 2881, of u kunt een mail sturen naar [email protected]. Beeker Tuincentrum is 7 dagen per week geopend, graag tot ziens!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten